Најновије

ЗЕМЉЕ СА НАЈВЕЋИМ РИЗИКОМ ОД ТЕРОРИЗМА: Погледајте где су Србија и земље региона! (МАПА)

Западне земље, укључујући Француску, Немачку и Аустралију, су под пуно већом претњом екстремних исламиста него годину дана пре, упозорио је нови извештај једне од водећих светских менаџмент компанија које се баве проценом безбедности у свету.
Фото: aon.com

Фото: aon.com

Девет земаља (укључујући Белгију, Канаду, Холандију, Естонију, Ирску и Норвешку) су такође под већим ризиком од терористичких напада, посебно због растућег утицаја Исламске државе као и Ал Каиде. За Естонију претња не долази с Блиског истока, већ извештај каже да је узрок повећаног ризика руска агресија. Наиме, уз велику претњу исламских терориста, компанија “Aon Risk Solutions”, известила је како више није незамисливо да постоји више оружаних сукоба који се одвијају на граници Русије. Од девет споменутих држава, три су недавно биле жртве терориста у нападима који су шокирали свет и оставили за собом на десетине мртвих. У последњем извештају напомиње се да је ризик од тероризма глобално смањен, али да се ситуација знатно погоршава у мањем броју држава. Смањен ризик од тероризма и политичког насиља у односу на прошлу годину забележен је у Албанији, Хрватској и Чешкој. И у Тунису је граница претње смањена, што је добра вест након што је у терористичком нападу на музеј Бардо погинуо 21 туриста. Босна и Херцеговина, Србија задржале су 3. степен опасности од терористичких напада као и прошле године, а Словенија и Црна Гору имају 2. степен. Хрватска за разлику од земаља у окружењу има најнижи ризик од терористичког напада. Целу мапу можете погледати ОВДЕ.
Прочитајте још:Тито је сахрањен у Београду као припадник тајног ватиканског друштва Пилигринских фратараЗбог ове слике руској мисици прети затвор! (ФОТО)
Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА