Најновије

Америка ограничила слободу изражавања: Забрањена изложба карикатура Мухамеда

ВАШИНГТОН – Званичници задужени за саобраћај у Вашингтону спречили су план америчког лобија за слободу говора да изложи контроверзну карикатуру пророка Муха
Нема слободе (Фото: pamelageller.com)

Нема слободе (Фото: pamelageller.com)

Америчка иницијатива за одбрану слободе хтела је да изложи карикатуру која је освојила прву награду на једној изложби у Тексасу почетком месеца на којој је полиција убила две наоружане особе. Званичници задужени са саобраћај у Вашингтону јуче су забранили политичке, верске и активистичке огласе у метроу. Оснивач Америчке иницијативе за одбрану слободе Памела Гелер оштро је критиковала одлуку о забрани огласа, рекавши да се ради о нападу на слободу говора, јавља Би-Би-Си.
Прочитајте још:У Санкт Петерсбургу ухваћен агент ПентагонаКРЕЋУ НА КИНУ: Американци драстично проширују флоту; 60% бродова иде у Пацифик!
„Ове кукавице могу да тврде да повећавају безбедност људи, али ја тврдим супротно. Због тога је за Американце свуда далеко опасније”, поручила је она. Гелерова тврди да је карикатура „политичко мишљење” које не садржи никакво насиље.
 Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА