Најновије

Москва не жели да ради „иза леђа“ Пјонгјангу

Москва неће подржати било какав тајни договор о севернокорејском нуклеарном питању, изјавио је представник руског Министарства спољних послова Григориј Логвинков и додао да су покушаји да се изврши притисак на Пјонгјанг у вези са тим контрапродуктивни.
Москва (Фото: pixabay.com)

Москва (Фото: pixabay.com)

„Русија неће дозволити договоре ’иза леђа‘. и ми смо изричито против тога“, рекао је Логвинков за РИА Новости. Разговори Русије, Кине, САД, Јапана, Северне Кореје и Јужне Кореје о нуклеарном програму Пјонгјанга почели су 2003. године. Три године касније Северна Кореја је тестирала своје прво нуклеарно оружје. Логвинкв је истакао и да покушаји САД, Јапана и Јужне Кореје да повећају притисак на Северну Кореју да заустави свој нуклеарни програм неће донети позитивне резултате. „Изјаве о повећању притиска су контрапродуктивни и неће довести до позитивних резултата“, нагласио је он. Почетком године званичници Сједињених Америчких Држава, Јапана и Јужне Кореје одржали су састанак у Сеулу како би разговарали о повећању санкција с циљем да врате Пјонгјанг за преговарачки сто.
Прочитајте још:ВАШИНГТОН ПОСТ: Због овога Руси и даље подржавају Путина упркос санкцијама и економским тешкоћамаЕво ко и колико плаћа Наташу Кандић, Соњу Бисерко, Жене у Црном, Б92, ЦЕСИД, Пешчаник, Е-новине…
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА