Најновије

Русија разматра увођење нове валуте у земљама Евроазијског економског савеза

БУРАБАЈ – Русија је спремна да размотри могућност стварања валутне уније са осталим земљама Евроазијског економског савеза (ЕАЕС), рекао је данас руски премијер Дми
Димитриј Медведев (Фото: gov.ru)

Димитриј Медведев (Фото: gov.ru)

Медведев предводи руску делегацију на заседању Евроазијског међувладиног савета, које се одржава у Казахстану у проширеном саставу, пренела је агенција Риа новости. ЕАЕС и Вијетнам потписале су данас Споразум о зони слободне трговине. То је први међународни документ о зони слободне трговине између ЕАЕС (који чине Русија, Белорусија, Казахстан и Јерменија, а при крају је процедура о прикључењу Киргизије) и треће земље. Руски премијер Медведев је у сусрету с вијетнамским премијером Нгуен Тан Зунгом изразио уверење да ће реализација документ допринети развоју две земље и јачању њихових односа.
Прочитајте још:У Санкт Петерсбургу ухваћен агент ПентагонаКРЕЋУ НА КИНУ: Американци драстично проширују флоту; 60% бродова иде у Пацифик!
Примена документа омогућиће да се робна размена између земаља ЕАЕС и Вијетнама са садашњих четири милијарде долара повећа на осам до 10 милијарди долара до 2020. године, при чему ће удео Русије бити око 80 одсто.
 Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА