Најновије

СНП наставља акцију "Не санкцијама Русији"

КРАЉЕВО - Српска народна партија наставља акцију „Не санкцијама Русији“ и широм Србије прикупља потписе грађана против увођења санкција Руској Федерацији, а направљена је и велика акција потписивања у Краљеву, пише званични сајт ове странке.
СНП у Краљеву (Фото: Српска народна партија)

СНП у Краљеву (Фото: Српска народна партија)

Повереништво Српске народне партије у Краљеву прикупило је на „Тргу српских ратника“ велики број потписа Краљевчана који сматрају да Србија не сме да уведе санкције Русији, стоји у саопштењу СНП-а. Дејан Пантић, председник Повереништва, истакао је у разговору са суграђанима да уколико се Србија придружи санкцијама Европске уније, осим што окреће леђа Русији, њеном највећем заштитнику државних и националних интереса, она наноси и немерљиву штету домаћој економији. – Србија нема економски интерес да уведе санкције Русији. Русија је наша највећа извозна шанса јер захваљујући Споразуму о слободној трговини између наше две земље готово све што се произведе у Србији може да буде извезено у Русију без царина, рекао је Пантић, преноси званични сајт ове странке. - С друге стране, овај споразум је и наша највећа шанса за привлачење страних инвестиција, поготово сада док траје забрана увоза у Русију пољопривредних производа из Европске уније. Произвођачи из ЕУ, данас више него икада пре, имају интерес да дођу у Србију како би одавде пласирали своје производе на руско тржиште. Зашто бисмо се на своју руку одрекли политичке и економске користи коју имамо од сарадње са Русијом и окренули леђа најближем пријатељу – упитао је Пантић.
Прочитајте још:Додик одбрусио амбасадама: Џабе шаљете саучешће Изербеговићу нападнути су СрбиОтпочео нови напад на Доњецк (ВИДЕО)
Српска народна партија је покренула и веб сајт за кампању "Не санкцијама Русији" и грађани могу потисати ову петицију и онлајн путем на адреси www.nesankcijamarusiji.rs, наводи се у саопштењу СНП-а. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА