Најновије

Немачка провокација САД: Подугнути споменици Асанжу, Сноудену и Менингу у центру Берлина

БЕРЛИН- У самом центру Берлина - на Александерплацу – појавили су се споменици Челсију (Бредлију) Менингу, Џулијану Асанжу и Едварду Сноудену. Тројки која је дала највећи допринос раскринкавању лажи, манипулација и закулисног деловања Америке.
Споменик (Фото: Јутјуб)

Споменик (Фото: Јутјуб)

Њихове бронзане фигуре – које их представљају у природној величини како стоје на столицама – урадио је италијански вајар Давиде Дормино. Он је Менинга, Асанжа и Сноудена назвао „херојима нашег доба” који су због своје борбе за истину „лишени слободе, сваки на свој начин”. При том је додао: „Већ сам поглед на ту тројицу је подсећање на то колико је важно знати истину и имати смелости да се зна истина”. Дормино је своју скулпторску композицију назвао „Имате ли нешто да кажете?” Менинг је због окумената предатих Викиликсу осуђен (осуђена) на 35 година затвора под оптужбом за шпијунажу.
Прочитајте још:Како је Путин надмудрио ОбамуКОМЕ СМЕТА 9. МАЈ: Коме смета патриотизам победе?
Асанжу је приписано силовање и у Шведској, па се – с разлогом страхујући да ће га Стокхолм изручити САД – крије у амбасади Еквадора у Лондону. Сноуден , који је разоткрио глобалне размере америчке електронске шпијунаже,  добио је политички азил у Русији. Извор: Fakti.org  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА