Најновије

Невероватно: Шта зуби откривају о вашем пенису?

Научници апелују да би неправилна орална хигијена могла много да вас кошта у спаваћој соби, а ево и због чега...
Илустрација (Фото: handfacts.com)

Илустрација (Фото: handfacts.com)

Прескакање прања зуба и редовне оралне хигијене може да се одрази на ваш сексуални живот, па тако нова тајванска истраживања откривају да лоша дентална хигијена може да вам отежа постизање ерекције.

Повезаност еректилне дисфункције и болести зуба

У студији, 79 процената мушкараца, који су имали проблема са еректилном дисфункцијом, боловали су и од пародонтопатије у односу на мушкарце без еректилне дисфункције. Пародонтопатија је инфекција која се јавља када се десни одвоје од зуба, стварајући дубоке џепове, у којима се таложе бактерије и омогућавају им да се рашире на кост која окружује зубе. Хронична упала изазвана обољењима десни могу да оштете ендотелне ћелије, које формирају облоге на свим крвним судовима, укључујући и оне на пенису. "Оштећење ендотелних ћелија може да резултира оштећењем крвотока остављајући вас сексуално незадовољног.", каже Лари Липшулц, саветник уролога за портал Менс хелт.

Излечење од парадонтопатије= излечење од еректилне дисфункције?

Истраживачи сугеришу да вам вађење зуба (уколико болујете од пародонтопатије) може помоћи да редукујете еректилну дисфункцију елиминисањем упале. "Уместо крајњих и драстичних мера, ако се болест открије у раној фази, лечење би могло да се састоји од неколико третмана чишћења код стоматолога. Ако се открије касније, можда вам је потребна операција десни да би вам се смањили џепови и повратила коштана маса.", каже стоматолог Сели Крам. Једном када имате болест под контролом, онда је неопходно да посећујете стоматолога на свака три месеца. Често се дешава да се болест врати, па је неопходно чешће ићи на превентивне предлоге. Већина људи који болују од пародонтопатије не осећају бол док се болест не развије, па је битно да посећујете често стоматолога ако имате црвене и отечене десни, крварење приликом прања зуба, лош задах, климаве зубе и повлачење десни. Добра вест је да пародонтопатија скоро у потпуности може да се спречи адекватном оралном хигијеном. Перите зубе два пута дневно по два минута са пастом за зубе која садржи флуор, користите конац за зубе и идите на редовне прегледе и чишћење каменца.
Прочитајте још:Даме откривају: Овакав мушкарац није у стању да задовољи женуЈУТАРЊИ СЕКС: Ево зашто је веома важан!
Извор: menshealth.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА