Најновије

Укинута пресуда владики Вранишковском

МАКЕДОНИЈА - Врховни суд Макдоније у целости укинуо првостепену и другостепену пресуду епископу СПЦ Јовану Вранишковском, јавља тамошњи портал "Плусинфо".
Владика Јован Вранишковски (Фото: ЈуТјуб)

Владика Јован Вранишковски (Фото: ЈуТјуб)

Суд је наложио да докази у процесу поново размотре како би се елеминисале противречности и дало јасно и сигурно оправдање за кривично дело прање новца за које је Јован Вранишковски претходно осуђен. Условна слобода епископу Јовану Вранишковском по решењу Кривичног суда у Скопљу траје до 23. марта 2017. године. Вранишковски је осуђен 2013. на вишегодишњу затворску казну по оптужби канонски непризнате Македонске православне цркве да је, док је био њен владика, проневерио 250.000 евра. Епископ Јован је био владика МПЦ, али је 2004. године ступио у канонско јединство са СПЦ и предводи Српску цркву у Македонији.
Прочитајте још:Вулин: Међународни поредак је срушен на небу изнад СрбијеБРИСЕЛ ЋЕ ПРОВРИШТАТИ: Ципрас за Турски ток добија новац од Кремља!
За ослобађање епископа СПЦ Јована Вранишковског заузела се крајем прошле године Македонска православна црква, по чијој је тужби осуђен. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА