Најновије

Американци прете Грцима: Одустаните од Турског тока!

АТИНА - Сједињене Америчке Државе позвале су данас Грчку да одустане од руског гаса посредством Турског тока и да остане при градњи гасовода који ће преко Грчке допремати природни гас из Азербејџана до Европе, преноси агенција АП.
Бела Кућа (Фото: 2il.org)

Бела Кућа (Фото: 2il.org)

Специјални изасланик америчког Стејт департмента за енергетска питања Амос Хохстајн изјавио је данас да је са грчким званичницима у Атини разговарао о питању енергетске безбедности у Европи, као и о ресурсима природног гаса, преноси грчка агенција АНА. У интервјуу датом уочи састанка са грчким премијером Алексисом Ципрасом, Хохстајн је рекао да ће Грчка постати привлачнија западним инвеститорима и да ће помоћи смањењу зависности Европске уније од руских испорука гаса, уколико одбије да преко њене територије прелази гасовод руске државне компаније Гаспром, пише амерички лист "Њујорк тајмс".
Прочитајте још:Пао војни хеликоптер, погинуле дипломатеРуски тенкови пред Белом кућом (ВИДЕО)
Хохстајн је, такође, рекао да интереси Москве нису у складу са финансијским потребама Грчке, као и да планирани руски гасовод није економски пројекат, већ политичко питање. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА