Најновије

Котевски потврдио да има жртава: Напали су полицајце бомбама и снајперима!

СКОПЉЕ/КУМАНОВО – Македонско Министарство унутрашњих послова саопштило је да је у Куманову данас дошло до обрачуна припадника полиције са наоружаном терористичком групом, која је дошла из једне суседне земље и која је имала за циљ да нападне државне институције.
Иво Котевски (Фото: republika.mk)

Иво Котевски (Фото: republika.mk)

Како је на конференцији за новинаре рекао портпарол тог министарства Иво Котевски, терористи су били стационирани у околини Куманова, а у Македонију су ушли пре неколико дана. Према речима Котевског, они су добро наоружани и припремљени, а поллиција је наишла на жесток отпор, пренели су македоснки медији. Била је, додао је, нападнута бомбама и снајперима. Упитан за погинуле и рањене, Котевски је рекао да је реч „о осетљивој информацији, те да се тренутно обавештавају породице”. Амбасада САД у Скопљу је, међутим, изразила саучешће породицама погинулих полицајаца и грађана. „Дубоко жалимо за изгубљеним људским животима у вези са акцијом у околини Куманова и изражавамо саучешће породицама погинулих полицајаца и грађана, као и онима који су повређени”, наводи се у саопштењу амбасаде САД и додаје да то представништво с пажњом прати стање на терену и да је у сталном контакту са представницима властима И политичким лидерима. Из америчке амбасаде су позвали грађане да остану смирени и да дозволе утврђивање чињеница. И Делегација Европске уније у Македонији с пажњом прати догађаје у Куманову, где се од јутрос води полицијска акција против наоружане групе, и изражавају наду да до ескалације напетости у том рејону неће доћи. Из Делегације ЕУ су саопштили да су у сталном контакту са властима и представницима политичких партија у Македонији. Они апелују на грађане и политичке факторе у земљи да остану смирени и да сачекају, како се наводи, потврду чињеница од релевантних институција. Поводом јутрошње полицијске акције у Куманову, у којој, како јављају македонски медији, има повређених, а можда и погинулих цивила и полицајаца, огласио се и Демократски савез Срба у Македонији, истакавши да са забринутошћу прати развој стања. Из те странке апелују на смиреност и уздржаност. Демократски савез је позвао грађане да се, без обзира на етничку и верску припадност, уједине и да осуде терористичке нападе, да их изолују и да сарађују са снагама безбедности. „Очекујемо од грађана да пруже подршку снагама безбедности у борби са терористима који угрожавају безбедност и територијални итегритет Македоније”, наводи се у саопштењу Демократског савеза.
Прочитајте још:Српски четници крећу на КумановоПогледајте аматерске снимке оружаних сукоба у Куманову! (ВИДЕО)
Тај савез апелује на све остале партије да престану са међусобним оптужбама и од снага безбедности очекују да се на ефикасан начин обрачунају са наоружаним групама. Портал Телеграф је објавио да су продавнице у Куманову углавном затворене, а грађани узнемирени, те да се чују повремени пуцњи, а над Дивљим насељем у околини тог града се вије густ дим. Портал наводи да се са подручја Дивљег насеља, као на длану види ауто-пут ка Скопљу, те да полицијски пункт постављен у близини пијаце не дозвољава никоме пролаз. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА