Најновије

Пакао Куманова: Због жестоких борби људи беже из града! (ВИДЕО)

КУМАНОВО- Полицијска акција против наоружане групе и даље траје у неким деловима Куманова. Чују се пуцњи и детонације, а новинарским екипама није дозвољен приступ том граду.
Куманово (Фото: Твитер)

Куманово (Фото: Твитер)

Град и околину надлећу хеликоптери, који, за сада, нису дејствовали. Како јављају медији из неколико кућа подиже се дим. Грађанима је наређено да не напуштају своје домове док траје акција којој се прикључују нови одреди полиције. Градоначелник Куманова Зоран Дамјановски је за ТВ Нову рекао да је ситуација у граду драматична, али је ипак апеловао на грађане да остану мирни и присебни и да не подлежу провокацијама. Он је потврдио да још траје полицијска акција против групе наоружаних, за сада, непознатих особа који су пре неколико дана примећени у том граду. Процењује се, каже Дамјановски, да група наоружаних броји између 50 и 70 особа, а да су они смештени у приватним кућама које су опколили припадници македонске поиције, а у току је и потера за онима који су одбегли и налазе се у насељу Дива. То насеље је блокирано, а незванично има погинулих и повређених цивила и полицајаца, јавила је ТВ Нова. Ситуација је драматична, грађани су веома узнемирени, а поједини напуштају своје домове, рекао је Дамјановски и апеловао на грађане да остану мирни, да сачувају присебност и "не подлежу етничким поделама“. Он је позвао политичке партије, грађанске организације и посебно Албанце да "никога не подржавају" и поручио да ова криза треба да се оконча елиминацијом наоружане групе и враћајем мира и спокоја међу грађане Куманова.
Прочитајте још:Српски четници крећу на КумановоПогледајте аматерске снимке оружаних сукоба у Куманову! (ВИДЕО)
Раније данас медији су јавили да је 12 полицајаца повређено од којих тројица теже и они су пребачени у скопску болницу. ТВ Н1 је јавила потом незванично да су тројица полицајаца подлегла повредама у болници у Куманову. Међутим, надлежнима је забрањено било какво давање информација о броју и стању повређених. Лидер Демократске уније интеграција Али Ахмети, мање чланице владајуће коалиције, позвао је грађане да не подлежу провокацијама. Он је навео да је упад наоружаних људи у Куманово наставак инцидената попут недавног напада на караулу Гошинце, као и експлозије која се догодила испред седишта његове странке у Скопљу. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА