Најновије

Уље на ватру: Опозиција у Македонији користи теористички напад за протесте

СКОПЉЕ- И даље је нејасно која је то група или групе које су изазвале сукоб, а још нема ни података о томе колико је погинулих и рањених у Куманову. Македонско Министарство унутрашњих послова саопштило је да је група "дошла из суседне земље са намером да нападне државне институције". Опозиција у Македонији и поједини медији постављају питање премијеру Николи Груевском и обавештајним службама како је могуће да се ово догодило и како нису успели да спрече упад наоружане групе у Македонију.
Протест (Фото: Јутјуб)

Протест (Фото: Јутјуб)

Такође, изражава се и сумња да је све ово изрежирано како би се склонио фокус пажње са антивладиних протеста широм Македоније. Антивладини протести, који се већ неколико дана одржавају у Скопљу (а проширили су се на још неке градове) и данас су одржани у главном граду Македоније, али полиција није дозволила окупљање испред зграде владе, па су демонстранти марширали до седишта Европске уније. Грађани који протестују захтевају одговорност за прикривање убиства 22-огодишњег Мартина Нешкоског пре четири године у Скопљу.
Прочитајте још:Српски четници крећу на КумановоПогледајте аматерске снимке оружаних сукоба у Куманову! (ВИДЕО)
Скупштина општине Куманово констатовала је да је у граду озбиљно нарушена безбедност од "наоружане групе о којој нема довољно информација, као ни о томе колико је људи погинуло, а колико рањено". Надлежне градске службе ће збринути све грађане евакуисане из насеља у којима се воде сукоби и биће им достављена помоћ. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА