Најновије

Дачић у Азербејџану

БАКУ – Председавајући ОЕБС-у Ивица Дачић почео је данас званичну посету Јужном Кавказу посетом Бакуу, где је разговарао са азербејеџанским председником Илхамом Алијевом о могућностима за постизање свеобухватног мировног споразума за конфликт у Нагорно-Карабаху и сарадњи ОЕБС-а и Азербејџана.
Ивица Дачић (Фото: Јутјуб притскрин)

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб притскрин)

„Мирно решавање сукоба нема алтернативу”, рекао је Дачић који је и министар спољних послова Србије. „Искуство Србије потврђује да се само кроз дијалог може постићи одрживо мирно решење, решење које би позиционирало регион на пут сарадње, једини пут напред у нашој све повезанијој међународној заједници”, рекао је Дачић, саопштило је Министарство спољних послова. Дачић се такође састао и са министром спољних послова Елмаром Мамађаровим, председником Парламента Октајем Асадовим, као и представницима политичких странака и азербејџанске заједнице у Нагорно-Карабаху. Он је изразио забринутост досад незабележеним бројем убијених и рањених војника и цивила током прва четири месеца ове године, и подвукао да је неопходно да сви поштују споразум о примирју. Дачић је истакао своју пуну подршку напорима копредседавајућих Минск групе и свог личног представника, амбасадора Анџеја Каспжика, усмереним ка јачању дијалога међу странама. Шеф српске дипломатије нагласио је да, осим што нуди механизме за унапређење демократских реформи у својим државама учесницама, ОЕБС представља добру платформу за удруживање снага у бављењу транснационалним претњама. „Организација је спремна да настави сарадњу са Азербејџаном, како би допринела у повећању капацитета ове земље за борбу против таквих претњи, као и у спровођењу унутрашње реформске агенде”, рекао је Дачић. Он је посетио просторије ОЕБС-овог Пројектног координатора у Бакуу, где је са члановима мисије разговарао о текућој програмској активности.
Прочитајте још:СЛУЧАЈ ЋУРУВИЈА: Марковић тврди да је Ћурувијино писање било небитно!ДОЛАРИ ИЛИ НЕ – ПИТАЊЕ ЈЕ САД: Да ли Вучић очекује превише од Вашингтона!?
Председавајући ОЕБС-у био је у пратњи амбасадора Каспжика и свог специјалног представника за Јужни Кавказ, амбасадора Анђела Гнедингера. Дачић ће вечерас отпутовати у Тбилиси где ће се сутра састати са грузијским званичницима, 3. јуна посетиће Јереван. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА