Најновије

Нећете веровати шта су археолози ископали у Русији

БЕРЛИН- Научници верују да су нашли пар Бонгова од  чистог злата које су користиле племенске старешине за конзумирање психоактивних супрстанци 400 година пре нове ере.
Древни бонг (Фото: Јутјуб)

Древни бонг (Фото: Јутјуб)

Лабараторијски тестови две посуде открили су трагове наталоженог канабиса и опијума. Примерци су пронађени приликом ископавања у јужној Русији, где су поред поред Бонгова у посмртним хумкама пронађене наруквице и прстенови, који су такође припадали овом Скитском племену. Скити су били номадски народ пореклом из Ирана а несељавали су велика подручја источне европе и средишње азије, они су у седмом веку мигрирали из Ирана и населили подручја јужне Русије, Украјине, Румуније и Мађарске. Експерти верују да су поглавице и ратници чували опијум и маријуану у посудама, да би их касније користили за прославу победе након битке. Антон Гас, археолог Пруске фондације за Културну Баштину у Берлину рекао је да су “оба опијата су без сумње коришћена истовременао". - То је као детективски посао. Не схватамо све, барем за сада. Морамо наставити да копамо - рекао је он.
Прочитајте још:Путинов снагатор: Најјачи Рус може да помери целу кућу! (ВИДЕО)Погледајте како ајкула ужива у масажи (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА