Најновије

Нова странка: Напредњаци запослили 50.000 политичких војника у јавном сектору

БЕОГРАД - Нова странка оптужила је данас премијера Александра Вучића да ствара код грађана заблуду о "економском процвату".
Зоран Живковић - први човек Нове странке (Фото: Нова Странка)

Зоран Живковић - први човек Нове странке (Фото: Нова Странка)

- Указујемо на још један бесрамни покушај Александра Вучића да саопштавањем половичних информација и сакривањем чињеница произведе заблуду како је Србија на путу свог економског процвата. Тако, премијер је изјавивши да буџетски дефицит у мају износи 5,2 милијарде динара уместо планираних 19, „заборавио“ да саопшти и чињеницу да је смањени дефицит искључиво резултат нереализованих инвестиција и смањених плата и пензија - кажу у странци Зорана Живковића. Они поручују да у ситуацији када имамо пад БДП-а, пад индустријске производње и раст јавног дуга, смањени бужетски дефицит је искључиво последица нереализованих инвестиција, смањених плата и пензија и смањене потрошње. - Штедња не може бити економска политика како то настоји да представи садашња власт, већ је штедња домаћинско понашање које треба да прати рад и привређивање. Међутим, очигледно је да у Влади Србије не седи нико ко има било какво искуство у раду у привреди и зато се све свело на повећање пореза и смањење плата и пензија. Уколико се овакав напредњачки метод под хитно не заустави, исход ће бити као у причи о сељаку и његовом магарцу која се завршава констатацијом: „Таман сам га навикао да ради и да не једе, а он угинуо.“ - кажи у овој странци-. Они су Вучићеву реторику назвали "лажима и обманама". - Грађанима Србије јасно је да смо на путу суноврата, а не економског процвата. Грађанима Србије такође је јасно да се привредни амбијент не може поправити напредњачким рецептом који прописује запошљавање 50 хиљада партијских војника у јавни сектор, давање субвенција и погодности само оним привилегованим инвеститорима, и све то на терет обичних грађана који делом својих плата и пензија покривају погубне економске мере Владе - кажу у Новој странци.
Прочитајте још:Вучић са Баjденом о подршци СAД европском путу СрбиjеУзбуркао јавност: Нова Шешељева књига ће изнети доказе да у Сребреници није било геноцида
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА