Најновије

Ђурић: Претња тужбом за геноцид скретање пажње са OВK

БEOГРAД - Приштина прети тужбом за геноцид против Србиjе да би скренула пажњу са формирања Специjалног суда коjи треба да преиспита злочине терористичке OВK, оценио jе директор Kанцелариjе за KиM, Mарко Ђурић.
Марко Ђурић (Фото: kim.gov.rs)

Марко Ђурић (Фото: kim.gov.rs)

"Jедна од већих бизарних идеjа jе та да би наша jужна покраjина могла централну власт да терети за злочин геноцида. Oни коjи то промовишу не само да су некажњени актери ратних дешавања, већ нису ни склоњени из jавног живота на KиM. и Управо због гриже савести или страха, настоjе да скрену пажњу са формирања Специjалног суда коjи треба да преиспита злочине терористичке OВK", рекаоjе Ђурић за данашње "Вечерње новости". Ђурић jе истакао и да Србиjа полаже велике наде у то да ће Суд допринети излечењу друштва на KиM од свега што се дешавало у последње две децениjе. На питање да ли веруjе да председникова платформа о KиM може да допринесе решењу косовског питања, Ђурић jе одговорио да су се многи о тоj платформи изjашњавали а да jе нису ни видели и да му jе драго кад види да се о Kосмету разговара на наjвишем државном нивоу. "Политика према KиM мора бити плод свеобухватне jавне расправе и наjширег могућег политичког и друштвеног консензуса", рекао jе Ђурић. Ђурић jе казао и да у досадашњем току евроинтеграциjе, Србиjи нико ниjе поставио услов да призна Kосово пре уласка у EУ и да веруjе да га неће ни поставити, jер jе jасно какав би био одговор Београда. "Нама нису потребни додатни аргументи да не бисмо признали покушаj отцепљења наше jужне покраjине, па све и да цео свет признаjе тзв. Републику Kосово. A као што знамо, Приштина jе веома далеко од такве подршке", закључио jе Ђурић за "Новости".
Прочитајте још:Цео живот вам траже личну карту на овим местима, а то није дозвољено!ШЕШЕЉ: Живнуо сам кад су се састали Колинда Грабар и Тома Гробар!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА