Најновије

Ево како западне силе, САД, Немачка и Велика Британија, виде будућност Балкана!

Уколико државе западног Балкана пристану на услове Европске уније, то подразумева приближавање и коначни циљ улазак у ЕУ. Али, и форсирање процеса са којима се Србија неће баш помирити, као што су, како то западне силе виде, “пацификација српског национализма”, улазак у НАТО, укидање Републике Српске и “задовољни Албанци” у свим државама у којима живе.
Илустрација (Фото: anti.media)

Илустрација (Фото: anti.media)

Иван Вејвода, из “Маршаловог фонда” каже да је наш регион остао последњи недовршени посао Запада. У јулу нас очекују два кључна догађаја: посета немачке канцеларке Ангеле Меркел, Београду, 8. и 9. јула и обележавање 20 година од злочина у Србреници, два дана касније. Најмоћнија жена света, како медији спекулишу, тражиће од Србије да на крају бриселског процеса с Приштином пристане на улазак Косова у УН, али и да се направи дистанца од председника Републике Српске, Милорада Додика, и да се не спречава јачање централних институција БиХ. Другачије речено, тражиће потпуно слабљење Републике Српске. Канцеларка ће посетити Сарајево и Тирану, а од премијера Албаније, Едија Раме захтеваће да смири националистички и ислмаски радикализам Албанаца у Македонији и на Косову, а да са Србијом ради на унапређењу односа. Босанце ће упозорити да је крајње време да међуетничке тензије и ендемску корупцију замене радом на путу ка ЕУ. А Немци ће да подрже уставне промене и даље слабљење РС. Немачка је као економска најјача чланица ЕУ у сарадњи са САД 2012. године, преузела бригу о Балкану. Свој допринос даје и Британија која је одлучила да у Савету безбедности УН “спонзорише” резолуцију о Сребреници. Резолуција би требало да буде усвојена уочи обележавања две деценије од тог злочина. Постоји вероватноћа да ће Сребреница бити окидач за удар на Српску. Јер, док је Србија, чини се на неповратном путу ка ЕУ, Јелена Гускова из Руске академије наука указује да су РС и њен вођа Милорад Додик остали последње упориште “српског национализма” на Балкану. Од Србије ће ће бити тражено да на јасном путу ка ЕУ сарађује са НАТО, да буде у постојећим границама са Прешевом, Санџаком и Војводином, али без Косова. Да активно учествује у глобалној борби против тероризма, да утицај Русије буде минималан и сведен на симболику, и да закони буду у служби капитала.
Прочитајте још:Резолуциjа о Сребреници ускоро и у EП?ОВО ЈЕ ПЛАН НАПАДА НА РУСИЈУ: Викиликс открио најстроже чувану америчку тајну!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА