Најновије

ДСС: Обећавали су мању цену струје за 20%, а она скаче за 12%!

БЕОГРАД - Влада је својом данашњом одлуком о повећању цене струје прекинула вишемесечно замајавање грађана, лицитирањем процентима и датумом поскупљења и бајкама о заштити најсиромашнијих. Уместо смањења цене за 20 одсто, колико је Српска напредна странка обећала пред изборе, струја поскупљује 12 одсто, каже се у новом саопштењу ДСС-а.
ДСС (Фото: ДСС)

ДСС (Фото: ДСС)

Још једном се потврдило да економску политику Србије не води Влада Србије, већ Међународни монетарни фонд и да је то политика којом се штите интереси страних поверилаца, а потпуно занемарују социјално-економске прилике у Србији, наводе у ДСС-у. Тако је данас министар Антић, потурен од председника Владе да саопшти лошу вест о поскупљењу, изнео неистину да је „повећање цене нужно да би се обезбедио стабилан електроенергетски систем и нова улагања у енергетски систем земље“. Пре само месец дана директор ЕПС-а Обрадовић је рекао да верује да до повећања цене неће доћи јер „ЕПС-у то није неопходно“, стоји у саопштењу Демократске странке Србије.
Прочитајте још:Од њих нам прети опасност – имена исламиста из Србије!ДС: Још једно изневерено обећање СНС
Највећи део, готово две трећине средстава која ће поскупљењем од 12 одсто да се избију из џепова грађана већ истпражњених смањењем плата и пензија, улиће се у државни буџет, а само трећина у Електропривреду Србије, истичу у ДСС-у. Влада Србије дугује грађанима Србије одговор на питање зашто струја није поскупела 4,5 одсто, колико иде ЕПС-у, већ је уведена акциза од 7,5 одсто, ако је истинита тврдња председника Владе Александра Вучића да је стање јавних финансија боље него икада у последњој деценији и „да му је непријатно колико нам добро иде“, закључују у ДСС-у. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА