Најновије

Синиши Ковачевићу преотели странку!?

БЕОГРАД - Драмски писац Синиша Ковачевић приступио је јуче Патриотском блоку који су оформили ДСС и Двери, али је због тога истог дана остао без сопствене странке – Српског отаџбинског фронта (СОФ). Бар тако мисли група људи која га је сменила, преименовала СОФ у Отаџбински фронт (ОФ) и за новог председника поставила Драгана Петровића, јер Ковачевић за „Политику” каже да ће СОФ да опстане на постулатима и принципима на којима је настао, те да ће наставити започети процес регистрације овог удружења у политичку партију.
Синиша Ковачевић - преузели му фронт!? (Фото: ЈуТјуб)

Синиша Ковачевић - преузели му фронт!? (Фото: ЈуТјуб)

„Није ме Удба бирала, па ме неће Удба ни разрешавати. Изабрало ме је 300 људи, не могу тројица удбаша да ме смене”, додаје он и наводи да се ова ситуација најбоље може дефинисати кроз црногорску пословицу „Пала муха на међеда“. Уочи јучерашње конференције за новинаре Патриотског блока, са које су Ковачевић, Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић поручили да њихов савез има све већу подршку међу грађанима, јер је препознат као суштинска алтернатива власти и парламентарној опозицији, медијима је стигло саопштење о преименовању СОФ-а у ОФ. Саопштење је потписао Жељко Васиљевић, а уз њега је послато и решење Агенције за привредне регистре о промени имена и заступника удружења од 5. јуна. Васиљевић и Драган Петровић су, иначе, били потпредседници СОФ-а, изабрани на оснивачкој и изборној скупштини 14. марта. Васиљевић је навео да политичка организација у оснивању СОФ није ни на једном органу расправљала о споразуму са Патриотским блоком, „нити било ко зна на којој је платформи тај споразум постигнут“. Ковачевић, додаје се, није добио сагласност ниједног органа СОФ-а и приступање Патриотском блоку је „његов лични став и споразум”. Ковачевић је на конференцији за новинаре рекао, преноси Танјуг, да је дошао као председник Српског отаџбинског фронта, али да је у међувремену сазнао да је „пучем и ударом смењен после непуна два месеца” од „стране одређених служби”. За „Политику” је додао да је суштина овог случаја у томе што је странка за врло кратко време прикупила доста симпатија и чланова. „Осим тога, очито да са том уједињеном просвећеном десницом, или са тим Патриотским, народним савезом – како год хоћете да га зовете, ствари иду много горе по власт него што су они то очекивали. То је суштина”, истиче Ковачевић и наглашава да се он „придружио“ овом блоку, а не само „подржао”: „Подржавати можете тако што емоционално или навијачки посматрате са стране, а будући да сам ја одлучио да се врло активно укључим у то, значи да сам се придружио.” Изражавајући задовољство што им се Ковачевић прикључио, председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић каже за „Политику” да је он бренд сам по себи и да њега не треба посебно представљати. „Синиша Ковачевић је један од највећих критичара садашње штеточинске и ауторитарне власти Александра Вучића”, каже она, прецизирајући да је Ковачевић приступио овом блоку као појединац док не реши новонасталу ситуацију у свом Српском отаџбинском фронту.
Прочитајте још:СНС: ДС је увећао цену струје за 1.670%, а имају образа да држе предавања!Шаровић: Шешељ је први упозорио на опасност од терористичких нападаМИРИС ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ: ЕУ усвојила стратешко-војну резолуцију!
Србија је у агонији Председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић је на конференцији за новинаре истакла да се окупљају у Патриотски блок како би се што снажније супротставили лошој власти, јер „Србија није у кризи, она је у агонији и на ивици беде и сиротиње”. „Власт је грађанима смањила плате и пензије, повећала порезе, а данас најављује и поскупљење струје које ће се одразити и на поскупљење основних животних намирница. Још горе је што политику у Србији не води Влада Србије, већ Међународни монетарни фонд, САД и ЕУ“, истакла је Рашковић Ивић. Извор: Политика (Б. Баковић)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА