Најновије

Немаром лесковачког гинеколога угрожен живот новорођенчета

ЛЕСКОВАЦ - Миодраг Николић тврди да је лесковачки гинеколог Вукелица Вучетић пустио његову супругу да се два дана мучи након пуцања водењака.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

„Лекари се сад у Београду боре за живот моје тек рођене бебе јер су ми жену у лесковачкој болници породили тек након два дана пошто што јој је пукао водењак.“ Ово за Курир тврди Миодраг Николић из Палојце код Грделице, чија се супруга Јасмина Владимиров прекјуче породила царским резом у Општој болници у Лесковцу. Он сматра да је живот детета угрожен због немара гинеколога Вукелице Вучетића, против кога је поднео кривичну пријаву. Николић каже да је доктор Вучетић Јасмину примио 8. јуна с порођајним боловима, након што јој је водењак пукао код куће. Доктор је био веома безобразан, викао је на мене и супругу и вратио нас кући уз констатацију да Јасмини није пукао водењак иако се превијала од болова. Не знам како смо преживели ту ноћ, али смо ујутру отишли у породилиште јер је и даље имала несносне болове. Лекари су нам рекли да је водењак пукао, а порођај кренуо још прошле ноћи - каже Миодраг. - Доктори су Јасмину затим послали на хитан царски рез, али је ни тада нису породили, већ су је држали под терапијом. - Жена ме је позвала и рекла да су је из породилишта пребацили на одељење, дали јој две ињекције против болова и неке лекове. Дете је све то време било у њеном стомаку без плодове воде - прича Николић. Јасмина је на крају прокрварила, што је био аларм да је доктори коначно породе царским резом тек 10. јуна. Милорад није слутио колико су ствари кренуле по злу. - Пошао сам кући да славим рођење детета кад ме је позвала докторка и казала да се вратим јер дете није добро. Саопштили су ми да је беба хитно пребачена за Ниш, а одатле за Београд због недостатка кисеоника - потресен је Николић и додаје да се беба тренутно налази на Институту за мајку и дете, где се лекари боре за њен живот. Из Института нису одговорили на позиве из Курира. Директор лесковачке Опште болнице Небојша Димитријевић јуче није дозволио да новинари контактирају с доктором Вучетићем уз констатацију да је „човек стар и годину дана пред пензијом“. - Ја први пут чујем за овај случај. Формираћемо нашу комисију која ће испитати ствар. Ако они не могу да утврде, тражићу спољни надзор. Ако је то заиста тако, породица ће имати право на одштету - изјавио је Димитријевић за портал Јужне вести.
Прочитајте још:НИЈЕ ЗА ПИЋЕ: Скоро свака друга чесмовача у Србији – неисправна!ТЕШКА САОБРАЋАЈКА КОД НИША: Четворо погинулих
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА