Најновије

ХАОС ЗБОГ ЗЛОЧИНЦА: Хапшење Насера Орића је притисак због Сребренице

БЕОГРАД - Насер Орић, ратни командант БиХ на територији Сребренице, није случајно ухапшен у Швајцарској, баш уочи обележавања 20 година Сребренице.
Насер Орић (Фото: ЈуТјуб)

Насер Орић (Фото: ЈуТјуб)

Како објашњавају, његово хапшење има за циљ да Србију стави у незгодну позицију и пољуља односе са земљама у региону. Драгомир Анђелковић, политички аналитичар, доводи у питање момент Орићевог хапшења. - Смишљено је како би тамошњу бошњачку јавност побунило и код њих изазвало осећај неправде, али и како би српску јавност амнестирали и послали поруку да је правда ипак достижна - каже Анђелковић. Како је Куриру потврђено у швајцарском министарству правде, тамошње власти су од српских институција затражиле да у року од 18 дана поднесу захтев за Орићево изручење. - Србија и Швајцарска немају потписан споразум о изручењу, али су обе земље ратификовале Европску конвенцију о екстрадицији, а којом су утврђена потребна документа и прописи - рекао је Рафаел Фрај из тог министарства за Курир. Србија је јуче Швајцарској послала захтев за изручење Насера Орића. Иначе, у Сарајеву је јуче било протеста због хапшења Орића.
Прочитајте још:ВЛАДА ПРОМОВИШЕ СРПСКИ ТУРИЗАМ: Ваучери (скоро) свима који буду решили да одмор проведу у Србији!Једини владика падобранац у Православној цркви (ВИДЕО)
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА