Најновије

Кина прекида сарадњу са руским банкама због санкција!?

МОСКВА - Заменик председника руске банке ВТБ , Јуриј Соловјев, написао је ауторски текст за лист Фајненс Ејжиа (Finance Asia) у којем је истакао да "Кина прекида сарадњу са руским банкама".
Рубља (Фото: pixabay.com)

Рубља (Фото: pixabay.com)

Главни проблем у сарадњи Русије и Кине је то што је све чешћа појава да кинеске банке отказују сарадњу са руским финансијским организацијама и банкама, а то је последица санкција против Русије које су увеле Сједињене Америчке Државе и ЕУ, пише Соловјев. Он је ову појаву назвао "противречном позицијом Кине наспрам руских привредних субјеката", те истакао да истовремено кинески инвеститори виде огроман потенцијал у Русији. Министарство трговине Кине је објавило да су кинеске инвестиције у Русију током 2014. године порасле за 250%, односно, да су достигле 8 милијарди америчких долара. Соловјев је у свом ауторском тексту истакао да је размена добара и обим трговине између Кине и Русије значајно смањен услед отказивања сарадње са руским банкама и финансијским организацијама од стране кинеских пословних субјеката.
Прочитајте још:Америка за војну акцију, Европа за преговореПутин најавио 40 нових интерконтиненталних ракета, роботизацију војске, нове радаре…
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА