Најновије

СКАНДАЛОЗАН ЗАКОН: Хрвати не признају српске жртве силовања!

Посланици хрватског Сабора су скоро једногласно, уз само три суздржана српска гласа, изгласали скандалозни Закон о правима жртава сексуалног насиља из Домовинског рата.
Илустрација (Фото: morningflash.com)

Илустрација (Фото: morningflash.com)

Законом нису обухваћени злочини над српским жртвама током рата, упркос томе што су неки били доказани у судском процесу, као што су били случајеви сексуалног злостављања у сплитској Лори, шибенским Кулинама и загребачком Керестинцу. Саво Штрбац, председник Информационо-документационог центра "Веритас", каже да ово није ништа ново и неочекивано. "Било би велико изненађење да су другачије гласали. Ништа се није променило откад је Хрватска ушла у ЕУ, положај Срба се много погоршао. Двоструки аршини су и даље присутни. Ово је одраз правог стања у Хрватској према Србима и српском питању", истиче Штрбац за Ало! Истовремено, по том закону, жртве хрватске националности моћи ће своје страдање доказати мимо суда, и то 20 година после завршетка рата. Следује им једнократна накнада од 20.000 евра, здравствена заштита и доживотна месечна примања од око 400 евра.
Прочитајте још:Родитељи Стефана Илића иду у затвор ако се утврди да га је убио брат?Стефанов брат који је измислио причу о отмици, натпросечно интелигентан, али показује особине психопате
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА