Најновије

Локални и покрајински избори 20. децембра?

БEOГРAД - Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Игор Mировић изjавио jе данас да га странка ниjе званично кандидовала за позициjу воjвођанског премиjера и да ће се о том питању тек разговарати на страначким органима, истакавши да jе намера СНС да 20. децембра буду локални избори у Србиjи и покраjински у Воjводини.  
Игор Мировић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Игор Мировић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

"Има више кандидата и то jе уобичаjено у нашоj странци, али коначна одлука jош ниjе донета", рекао jе Mировић у емисиjи "Политбиро" РTВ-а, коjи jе недавно наjавио да jе спреман да преузме позициjу воjвођанског премиjера. Oн jе рекао да jе намера СНС-а да се у истом термину, 20. децембра ове године, организуjу локални избори у целоj Србиjи и покраjински избор у Воjводини, jер jе "то наjарционалниjе и наjjефтиниjе". Упитан због чега 20. децембра а не у маjу наредне године, кад jе редовни изборни термин за те изборе, Mировић jе рекао да jе децембарски термин дат "као дилема за диjалог са представницима власти у Воjводини", али да су они то одмах одбацили "jер су у питању њихове фотеље", док су, како jе додао, сви прихватили позив на републичком нивоу на диjалог о промени политичког система. Mировић jе рекао да напредњаци, уколико победе на покраjинским изборима, власт неће формирати по принципу политичке острашћености, већ да ће бити отворени да у покраjинске органе укључе способне и стручне људе коjи нису из СНС. Oдговораjући на питање због чега, упркос наjавама програма СНС за Воjводину у девет тачака, jавност jош ниjе упозната са тим документом, Mировић jе рекао да jе реч о предизборном програму и да jе време за његово обjављивање темпирано за кампању. "Не криjемо ништа, само желимо да таj програм има снажне предизборне поруке", рекао jе Mировић, уверен да ће СНС након покраjинских избора моћи да се посвети развоjним проjектима за Воjводину, међу коjима jе навео фрушкогорску деоницу, пут од Зрењанина до Београда и од Зрењанина до Новог Сада, изградњу индустриjских зона, привлачење инвестициjа... Kоментаришући актуелну расправу о промени политичког система и евентуалном утицаjу нових прописа на политичку праксу страначких прелетања, Mировић jе казао да jе идеjа СНС да се смање трошкови грађана за издржавање политичке класе, односно "да се броj посланика и одборника, али и министара и покраjинских секератра значаjно смањи и да се повећа ефикасност у деловању свих органа и да се та политичка пиjаца умањи на наjмању могућу меру".
Прочитајте још:ЗАПАД СЛОМИО ВУЧИЋА: Србија неће тражити вето од Русије!Прст у око: Скупштина Новог Пазара спрема резолуцију о Сребреници!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА