Најновије

Љајић: Све стоји због лоших пројеката

Средства која су одвојена за развој инфраструктуре нису потршена, јер локалне самоуправе праве лоше пројекте, а држава нема намеру да баца новац. Тако, од предвиђених 450 милиона динара, до сада су потрошена 74 милиона.
Расим Љајић (Фото: mc.rs )

Расим Љајић (Фото: mc.rs )

Ово је на конференцији у Туристичкој организацији Србије, рекао Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација. Како је нагласио, Србија нема пара да би их бацала, и сва средства, која су ограничена, мора на најпаметнији начин да искористи. - Поједине локалне самоуправе траже новац за изградњу прихватилишта за псе, јер сматрају да је то важно за развој туризма - огорчен је министар Љајић. - Има и оних који желе да изграде градски тоалет, наводећи да би то направило прави "бум" у смислу туристичког потенцијала. Паре ћемо радије вратити у буџет него да новац дамо за овакве глупости. Локалне самоуправе треба да конкуришу са пројектима који ће заиста повећати туристичку понуду и привући туристе. Како је испричао министар Љајић, за туристичке организације ове године намењено је 97 милиона динара, а како ни та средства нису потрошена, конкурс је продужен, за преосталих 36 милиона динара. - За удружења и различите туристичке манифестације одвојено је 40 милиона динара - рекао је министар Љајић. - Иначе, у прва четири месеца ове године, поред већег броја страних туриста, забележен је и раст броја домаћих гостију. Бугари обилазе Србију Од почетка године Србију су посетили туристи и из држава које у претходном периоду нису биле међу првих пет, а то су гости из Бугарске, БиХ, Хрватске, Словеније и Црне Горе.
Прочитајте још:Мајкл Кирби: Поздрављамо сарадњу Србије са суседимаДР ЈЕЛЕНА ГУСКОВА ОТКРИЛА ПАКЛЕНИ ПЛАН: Косово стиже у УН, а онда се дижу Албанци на Југу Србије!
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА