Најновије

Руски гигант оживљава српску индустрију

Руска компанија Кронштад, специјализована за производњу савремене индустријске опреме заинтересована је да повећа сарадњу са српским предузећима.
Русија (Фото: ionwall.ru)

Русија (Фото: ionwall.ru)

Кронштад је руска компанија са седиштем у Санкт Петербургу и са представништвима у САД, Немачкој и Кини, а планирају да отворе и представништво у Србији. Постоји већ 20 година и специјализована је за производњу савремене индустријске опреме за енергетику, нафтну и гасну индустрију, бродоградњу, хемијску, грађевинску и рударство, истакли су представници те фирме у Привредној комори Србије (ПКС). Та компанија је специјализована за извоз различитих врста опреме у свим тим гранама привреде, а њихов главни производ су пумпе, које чине 20 до 50 одсто укупног извоза Кронштада. "То су пумпе за претакање свих врста течности и гаса, које испоручују и рудницима и коповима, пумпе за пратакање техничке и воде за пиће, укључујући и агресивне материје и нафтне деривате", истакнуто је на презентацији. Део производног програма Кронштада су и измењивачи топлоте, арматуре и кугличне славине, а баве се и ремонтом бродова. Специфичност те компаније је што производи по конкретној наруџбини. Највећи број запослених у Кронштаду су технички стручњаци и инжењери. Представници Нафтне индустрије Србије (НИС) изразили су на састанку у ПКС-у заинтересованост за сарадњу са руским Кронштадом, посебно у области компресора и пумпи и нагласили да већ имају конкретне предлоге за сарадњу. Секретар Удружења за металску и електроиндустрију ПКС-а Љубиса Обрадовић позвао је компанију Кронштад да помогне оживљавање индустрије у Србији, јер је индустријализација стретешки важна за Србију. Он је изразио очекивање да ће та руска компанија пронаћи пословне партнере у Србији. "Српске компаније из области нафте, гаса и грађевинарства већ имају вишегодишњу успешну сарадњу са Кронштадом, а циљ је успостављање што боље сарадње у будућности", истакао је Вељко Јовановић из ПКС-а.
Прочитајте још:Поповић: За извоз у Русију привредницима потребна подршка институцијаГазпром гради електрану у ПанчевуИнтензиван рад на гасоводу кроз Грчку креће одмах
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА