Најновије

СКАНДАЛ: Албанци од Србије и Вучића у Бриселу траже укидање потерница за српским кољачима Тачијем и Харадинајем!

Премијери Србије и Косова, Александар Вучић и Иса Мустафа, настављају данас дијалог у Бриселу. Теме нове рунде дијалога су енергетика, телекомуникације, Заједница српских општина и мост у Косовској Митровици.
Харадинај и Тачи (Фото: Газета Експрес)

Харадинај и Тачи (Фото: Газета Експрес)

Европска унија ће од Вучића и Мустафе тражити потписе на конкретне договоре, а јуче су у Бриселу две делегације разговарају на техничком нивоу, пошто прошлонедељни састанци у том формату нису дали конкретне договоре о телекомуникацијама, енергетици, Заједници српских општина и другим питањима, попут Парку мира на мосту на Ибру који дели северну и јужну Митровицу. Висока представница Европске уније Федерика Могерини саопштила је прошле недеље да ће теме разговора делегација на челу с Вучићем и Мустафом ће бити “примена договора о енергетици, телекомуникацијама, Асоцијације/Заједнице (српских општина), као и мосту у Митровици”. У последњим разговорима две делегације, на техничком нивоу, одржаним од 16. до 19. јуна, разговарано је о телекомуникацијама, енергетици, Заједници српских општина и другим отвореним питањима, попут судбине Парка мира на мосту на Ибру који дели северну и јужну Митровицу. Разговори су завршени без конкретних договора. Приштински медији најављују да ће Вучић и Мустафа сутра договорити о уклањање барикада, односно парка с моста на Ибру, између јужног и северног дела Косовске Митровице. Само дан уочи одлучујућих преговора у Бриселу, косовске власти перфидно покушавају да изврше притисак на власти у Београду и позивају се на подршку међународне заједнице за отварање тема којих нема у агенди, а тичу се најосетљивијих тема. Наиме, Албанци су јуче незваничним каналима затражили да Србија повуче 300 међународних интерполових потерница, међу којима су Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Агим Чеку, Сулејман Селими и многи други. Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је српска страна спремна на конструктиван договор, али да неће ниједним потезом признати независност Косова и истакао да очекује велики притисак. – Према нашим сазнањима много се очекује од ових разговора. То несумњиво значи да ће притисци бити велики – рекао је он.
Прочитајте још:ЗАБРАЊЕН МУ УЛАЗ У СРБИЈУ: Неонациста идејни творац ограде на мађарској граници!А може ли исти венац у Скелане и у Поточаре?
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА