Најновије

Обама француском председнику: Не прислушкујемо вас

Председник Барак Обама рекао француском председнику Франсоа Оланду да САД не прате његове комуникације, саопштено је из Беле куће. Оланд је саопштио данас да је разговарао са председником САД о наводима о америчком прислушкивању француских лидера и да је Обама поновио обећање да ће се престати са тактикама шпијунирања “неприхватљивим међу савезницима”.
Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

Двојица председника су данас разговарала телефоном, поводом нових извештаја о америчком шпијунирању који је наљутио Французе. Викиликс је открио да америчка Агенција за националну безбедност (НСА) пресреће разговоре Оланда и да је од 2006. до 2012. прислушкивала и двојицу његових претходника. Бела кућа каже да је Обама рекао Оланду да се САД поридржавају Обаминог обећања из 2013. године да неће шпијунирати француског лидера. Обама је то обећао пошто је Едвард Сноуден обелоданио обим овлашћења НСА за надзор. У Белој кући наводе и да је Обама обећао да ће наставити блиску сарадњу с Француском о обавештајним питањима и безбедности. - Председник Обама је поновио недвосмислено своју чврсту посвећеност... да се оконча са праксом која се можда одигравала у прошлости и која се сматра неприхватљивом међу савезницима”, наводи се у саопштењу канцеларије француског председника који је раније данас оштро реаговао на писање француске штампе о прислушкивању.
Прочитајте још:Пентагон забринут: Кина жели да пољуља небеску доминацију АмерикеОвако ће се у Москви прослављати Видовдан (ФОТО)
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА