Најновије

ДЕМПСИ: Нећемо никоме дати ни комадић земље НАТО!

Сједињене Државе могу НАТО ставити на располагање додатне трупе ако размере кризе буду превазилазиле могућности истурене групе „Врх копља” – саопштио је први оперативац америчке армије Мартин Демпси.
Генерал Демпси (Фото: Википедија)

Генерал Демпси (Фото: Википедија)

Председник Комитета начелика штабова Оружаних снага САД истовремено је – одговарајући преко интернета на питања из Источне Европе – подвукао: „Ако криза буде превазилазил могућности НАТО-снага за брза дејства (до 40.000 војника), спремни смо да алијансу појачамо са доданим јединицама, укључујући копнене снаге”. Генерал Демпси је при том посебно нагласио да ће Вашингтон „са другим члановима алијансе и другим савезницима” чинити све што је потребно да „смири земље које се налазе уз границу са Русијом, три балтичке државе, Пољску, Мађарску, Бугарску и Румунију”. Чак је употребио и ову формулацију: „Нећемо никоме дати ни комадић земље НАТО. Будите у то уверени”.
Прочитајте још:Захарченко: Стварање Новорусије је извесно и у њој неће бити само Доњецк и Луганск!ЗАШТИТНИЦИ ДОНБАСА: Њихове руке су сада песнице (ВИДЕО 18+)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА