Најновије

Милановић: Не могу ја саветовати Вучића и Вулина шта да кажу о Степинцу

Премијер Хрватске Зоран Милановић је данас у Бриселу изјавио да "није примерено и не могу ја делити савете Београду" поводом изјава премијера Србије Александра Вучића и министра рада Александра Вулина о улози некадашњег хрватског кардинала Алојзија Степинца у Другом светском рату.
Зоран Милановић (Фото: ЈуТјуб)

Зоран Милановић (Фото: ЈуТјуб)

Милановић је, долазећи на самит Европске уније, и так одговорио на питање новинара о томе како гледа на изјаве Вулина и Вучића. Он је подвукао да "мисли да није добро ни да Католичка црква, односно Каптол, дели савете хрватској влади". "Ја сам представник хрватских грађана и док сам председник Владе, не одобравам то", рекао је Милановић. "То је непаметно што је направљено, али како ћете то спречити?", додао је премијер, уз опаску да "свако ради у корист своје штете, ако добро не израчуна шта ради". "Ја то у Србији не бих радио, а господа нека изволе. Нека израчунају колико је то паметно за њих", закључио је Милановић. Вучић је у уторак у Бриселу изјавио да у Србији и међу Србима "не може проћи пропаганда и пропагирање Степинца за свеца", док је министар Вулин на комеморацији Србима, жртвама усташких злочина у Јадовном, у Хрватској, рекао да је "Степинац био усташки викар".
Прочитајте још:Шешељ: Упозоравамо Вучића (ВИДЕО)„Вучић сад може у Сребреницу“НАЈНОВИЈА РЕЗОЛУЦИЈА У ЕУ: У Сребреници су масакрирани Срби, а не Муслимани
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА