Најновије

НЕМАЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Украјина покушава да направи А-бомбу!

Рускаја планета је објавила и наводни документ администрације немачког канцелара, који је упућен америчком генералу Филипу Бридлаву, главном команданту савезничких снага НАТО-а у Европи.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

У овом писму чија веродостојност није потврђена, Агенција упозорава о де факто намери Кијева да прекрши статус не-нуклеарне државе, и у том смислу тражи да се изврши притисак на украјинску владу. Рускаја планета такође наводи да треба имати на уму да је документ потписан од стране начелника савезног канцелара, Петера Алтмајера. Према том документу, "Немачка савезна обавештајна служба је потврдила информације да је Украјина наставила истраживања нуклеарног оружја на основу научних достигнућа Совјетског Савеза. Украјина се суочава са тешком политичком, друштвеном и економском кризом и нема способност да ефикасно контролише проток података и нуклеарних материја потребних за израду овог оружја, што са собом носи велику опасности од његовог ширења у најопаснијим регионима света. Намера Кијева да де факто постане нуклеарна држава изазива дубоку узнемиреност. Ипак, када би Кијев успео да произведе А-бомбу, то би могла бити велика претња Москви. Зато сматрамо да је, као мера предострожности, користан притисак на владу Украјине да би дозволила немачким и америчким специјалним службама приступ сваком истраживачком центру, Са наше стране, ми смо спремни да Вам пружимо информације о овом питању на дневној основи " - наводи се у овом писму.
Прочитајте још:РУСИ У АКЦИЈИ: Погледајте како ФСБ-овци газе дагестанске терористе! (ВИДЕО)ЗАШТИТНИЦИ ДОНБАСА: Њихове руке су сада песнице (ВИДЕО 18+)
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА