Најновије

ОКРЕТАЊЕ ЛЕЂА РУСИЈИ? Србија раме уз раме са САД учествује на војним вежбама у западној Украјини? Министарство одбране демантује!

Украјина и САД покренуле су опсежне војне маневре у западној Украјини, где учествују војници 16 земаља, међу којима је и Србија, саопштено је у Кијеву.
Војска Србије ће учествовати на војним маневрима у Украјини (Фото: vs.rs)

Војска Србије ће учествовати на војним маневрима у Украјини (Фото: vs.rs)

Маневри се одвијају на огромном војном полигону у Јавориву, близу границе с Пољском, преноси Бета. У вежбама учествују тенкови и амерички хеликоптери који ће надлетати то подручје, што може да изазове незадовољство суседне Русије. "Војници 18 земаља учествују у вежбама, чиме је показана велика подршка Украјини у борби за очување суверенитета", изајвио је украјински командант Олександер Сивак и додао да ће маневри названи "Неустрашиви чувар" трајати две недеље. Поред војника из Србије, у маневрима учествују војници из Азербејџана, Бугарске, Канаде, Естоније, Грузије, Румуније, Шпаније, Турске, Немачке, Велике Британије, Летоније, Естоније, Молдавије, Норвешке и Пољске. Војне вежбе се одвијају док се украјинске снаге безбедности боре против проруских побуњеника на истоку земље. У том сукобу започетом у априлу 2014. године погинуло је више од 6.500 људи. Са друге стране, Министарство одбране Србије демантовало је изјаву Олександера Сивака. "Припадници Војске Србије не учествују у међународној војној вежби 'Неустрашиви чувар' у Украјини", наводи се у реаговању Министарства одбране Србије.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА