Најновије

ИДИОТИЗАМ БЕЛЕ КУЋЕ! Најглупља Болтонова оптужба на рачун Мадура

Саветник смеричког председника за националну безбедност Џон Болтон критиковао је одлуку председника Венецуеле Николаса Мадура да пошаље помоћ Куби која је била погођена торнадоом, рекавши да на тај начин Мадуро себи"купује" подршку.

Џон Болтон (Фото: Јутјуб)

“Још један пример како Мадуро купује подршку из иностранства. Уместо да помогне свом народу, Мадуро радије помаже својим покровитељима на Куби. Сједињене Државе су спремне да подрже легитимну владу Венецуеле'’, написао је Болтон у свом званичном Твитер налогу.

Раније је шеф Министарства унутрашњих послова Венецуеле, Нестор Реверол, рекао да је Мадуро послао специјалну опрему Куби "да помогне у чишћењу путева и материјалу за изградњу и обнову кућа", након што је Хавану погодила торнадо. Раније је јављено да су као резултат торнада погинуле четири особе, још 195 људи је повређено. Више од 1,2 хиљаде зграда је делимично или потпуно уништено.

Председник парламента Венецуеле Хуан Гваидо 23. јануара прогласио се за привременог шефа државе. Сједињене Државе су признале Гваида. Актуелни и легитимни шеф државе, Николас Мадуро, себе је назвао председником устава, а шефа парламента, "марионетом Сједињених Држава".

Канада, Аргентина, Бразил, Чиле, Колумбија, Костарика, Гватемала, Хондурас, Панама, Парагвај, Перу и Грузија такође су признале статус Гваида као привременог шефа државе. Русија, Кина и Турска су подржале Николаса Мадура као легитимног председника Венецуеле.

Како Руси могу да даљинским путем збришу Америку са лица эмяе у само эдном таласу, саынайте ОВДЕ.

Иывор> Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мадурова порука Американцима са српским титловима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА