Најновије

Пентагон прети Русији: Играте се с ватром!

Роберт Ворк, заменик америчког државног секретара одбране упозорио је Русију да се "не игра с ватром" у својим претњама о повећању нуклеарног наоружања, и сугерисао да "кампања застрашивања НАТО алијансе неће проћи".
Војска Русије (Фото: Википедија )

Војска Русије (Фото: Википедија )

- Свако ко мисли да уз помоћ претњи нуклеарним оружјем држи потенцијалну ескалацију сукоба под контролом, се буквално ирга са ватром. Употреба нуклеарног оружја била би крајња ескалација - рекао је Ворк, јасно алудирајући на недавну најаву Владимира Путина о набавци 40 ракета са нуклеарним бојевим главама. Иако Кремљ није упутио никакве директне претње нуклеарним оружјем, Ворк је осетио потребу да "превентиве ради" упозори Русију. Додуше, председник Владимир Путин је у интервјуу који је дао у априлу изјавио да је "Русија спремна да своје нуклеарно оружје стави стање приправности уколико буде осетила претњу". Такође, руски амбасадор у Данској је запретио да ће "Русија интервенисати уколико Данска одлучи да се прикључи НАТО пакту". Роберт Ворк је изјаве руских званичника назвао неодговорним, и додао да претње не могу да уплаше НАТО. - Високи руски званичници настављају да дају неодговорне изјаве о својим нуклеарним капацитетима, а ми сматрамо да то раде како би застрашили НАТО и његове потенцијалне савезнике. Међутим, у томе нису успели, чак су нам учинили и услугу, ојачавши солидарност међу чланицама Алијансе - закључио је Ворк.
Прочитајте још:Британски таблоид: Спречен терористички напад у ЛондонуНАУЧИЋЕМО ИХ ДА НЕ РАЗМИШЉАЈУ КАО СОВЈЕТИ: Aмеричка војска објавила нови видео из Украјине (ВИДЕО)Oвако изгледа шести талас украјинске мобилизације: Лове децу на улици (ВИДЕО)
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА