Најновије

Меркел упозорава: Ако пропадне евро, пропада и Европа!

БЕРЛИН - Ако пропадне евро, пропада и Европа, изјавила је данас немачка канцеларка Ангела Меркел, и истовремено позвала на компромис, јер је Грчка суочена са озбиљном кризом након колапса преговора са кредиторима о решавању проблема грчког дуга.
Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

"Ако је изгубљена способност за проналажење компромиса, онда је Европа изгубљена. Ако пропадне евро, пропада и Европа", изјавила је Меркелова на обележавању 70-годишњице од оснивања њене странке Хришћанско-демократске уније (ЦДУ), а преноси агенција Франс прес. "Европа мора бити у стању да пронађе компромис, али исто тако мора остати при својим принципима", изјавила је Меркелова, и додала да су петогодишњи напори у борби против кризе ојачали Европу.
Прочитајте још:Гардијан: Ципрас к’о Гаврило ПринципПапа Фрања тражи да жваће лист коке
Не одбијамо преговоре и после референдума Меркел је изјавила је да постоје правила и принципи на којима је изграђен систем заједничке валуте (евра) и да уколико грчка влада буде тражила даље преговоре после референдума, она неће рећи "не". Како преноси Ројтерс, Меркелова је поновила да је Грчка добила "великодушну понуду" и оценила да је Европа данас много снажнија него што је то била пре неколико година. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА