Најновије

Огњановићи: Уплаћен сав новац за лечење деце

Небојша и Јелена Огњановић саопштили су данас да су уплатили сав прикупљени новац, који је преостао након смрти њихове ћерке Тијане - око 1,6 милиона евра, за лечење друге оболеле деце.
Родитељи мале Тијане (Фото: Јутјуб)

Родитељи мале Тијане (Фото: Јутјуб)

"Након што је тужилаштво одблокирало новчана средства која су се налазила на рачуну Небојше Огњановића и та средства смо у целости утрошили у виду директне хуманитарне новчане помоћи за потребе лечења још седморо оболеле деце чији су нам се родитељи обратили позивима за помоћ", наводи се у саопштењу. Огњановићи напомињу да је на овај начин, сав новац који је икада уплаћен на име хуманитарне помоћи за лечење Тијане али због њене смрти није стигао да буде утрошен, уплаћен као директна хуманитарна новчана помоц за потребе лечења друге деце. "Опет наглашавамо да смо све време и ова новчана средства сматрали делом новчане помоћи за потребе лечења оболеле деце али на начин на који смо ми сматрали исправим - директно онима којима је то најпотребније, управо на начин како смо то и учинили", навео је Огњановић. Огњановићи су напоменули да је све укупно од Тијанине смрти у хуманитарне сврхе уплаћено више од 1.600.000 евра. Више тужилаштво у Београду одблокирало је крајем априла рачун породице Огњановић, која је под његовом истрагом од децембра прошле године због сумње да су извршили за кривична дела прање новца и превара. Огњановићи су у пролеће 2013. године апеловали на грађане Србије са молбом за прикупљање 750.000 долара за трансплантацију срца малој Тијани.
Прочитајте још:ДОКУМЕНТ СТАР 5 ВЕКОВА: Необориви доказ да је Косово српско и да је увек било!
Медији су тада пренели да се у кратком року на Тијанин рачун у Комерцијалној банци слило 2,6 милиона евра. Девојчица међутим није дочекала трансплантацију срца која је требало да се обави у болници у Хјустону, јер је преминула 15. јула 2013. године. По повратку у Србију Огњановићи су тврдили да су са Тијаниног рачуна платили за лечење 1,1 милион евра, а јавност се запитала шта ће бити са остатком прикупљеног новца. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА