Најновије

ДИРЕКТНО СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Ослобођена Семјоновка у ДНР

Ослобођење још једног насеља потврдило је и руско Министарство одбране.

Оружане снаге Русије ослободиле су место Семјоновка у Доњецкој Народној Републици, јавља Министарство одбране Руске Федерације. 

"Јединице војне групације 'Центар' као резултат активних напора ослободиле су насеље Семјоновка Доњецке Народне Републике и поразиле формације 68. пешадијске, 23. и 115. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, формације 109. бригаде територијалне одбране и формације плаћеника Легије странаца у близини насеља Новоалександровка, Архангељскоје, Тарасовка и Заветноје ДНР", наводи се у саопштењу МО РФ.

Војна групација "Запад" побољшала је своје позиције након што је уништила живу силу 63. механизоване, 57. моторизоване пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине и 5. бригаде Националне гарде код неколико места у ДНР, Харковској области и ЛНР. 

"Јужна" војна групација побољшала је положај на својим предњим позицијама. Отворена је ватра на две бригаде Оружаних снага Украјине.  

Јединице војне групе "Исток" уништиле су људство и опрему 72. механизоване бригаде и 123. бригаде територијалне одбране.

Јединице војне групације "Дњепар" уништиле су живу силу 118. механизоване бригаде украјинске војске и 3. бригаду Националне гарде Украјине у Запорошкој области.

Министарство одбране додаје и да су артиљеријске и ракетне јединице, заједно са оперативно-тактичком авијацијом погодиле и уништиле фабрику у којој се склапају дронови.

Укупно за последња 24 часа нападнуте су украјинске јединице и војна техника у 110. места.

Системи ПВО, с друге стране, оборили су 22 украјинска дрона, вишеструки ракетни систем "Ураган" и вођену ваздушну бомбу америчке производње ЈДАМ, додаје МО РФ.

РАЗОРЕНИ НАТО ПРОЈЕКТИЛИ ПАДАЈУ ПО РУСКИМ ПОЛОЖАЈИМА! Изведен бруталан напад, пређене су све црвене линије! (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА