Најновије

Амерички новинар осуо по Белој кући: Подржавате неонацисте!

САД - У Украјини рат бесни већ годину дана и власти САД-а константно подржавају Кијев, док при томе игноришу очигледан факт, а то је да тамо на делу није рат, него етничко чишћење, пише утицајни амерички новинар Роберт Пери у листу Вашингтон Пост.
Вашингтон Пост (Фото: washingtonpost.com)

Вашингтон Пост (Фото: washingtonpost.com)

Пери се осврнуо на одбијање америчког Конгреса да одобри средства за помоћ и обуку батаљона Азов. Подсећамо, амерички конгресмени су одбили да одобре средства из буџета за батаљон Азов уз образложење да је тај батаљон расистички и антисемитски, односно, они то нису урадили, јер припадници овог батаљона отворено величају нацизам и Адолфа Хитлера, као и украјинске савезнике нацистичке Немачке из периода Другог светског рата. Пери у свом тексту пита америчке конгресмене шта су чекали до сада и подсећа да су америчке власти у фебруару 2014. године, када се, како пише Пери, десио државни преврат у Украјини, подржавали наоружане снаге попут нацистичког батаљона Азов и тврдили да они "храбро штите Украјину".
Прочитајте још:ПРЕБЕГ: Украјински дипломата и обавештајац прешли на страну ЛНР-а!Придњестровље
Пери коментарише и нову законску одредбу којом је грађанима САД-а забрањено да узимају учешћа у деловању батаљона Азов, те истиче да је то америчка влада урадила прекасно, као и да су америчке власти тврдње о постојању неонацистичких војних одреда у редовима украјинске армије називале "руском пропагандом". Амерички новинар закључује текст са интересантним закључком и питањем колика је случајност факт што су амерички инструктори за обуку украјинске војске послати у Украјину баш на датум рођендана Адолфа Хитлера. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА