Најновије

Парламент БиХ: Без изјашњавања о британској резолуцији о Сребреници

СAРAJEВO - Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине одбио jе данас предлог посланика Социjалдемократске партиjе Дениса Бећировића да се изjасни о британскоj резолуциjи о Сребреници, коjу би требало да разматра Савет безбедности Уjедињених нациjа.
Парламентарна скупштина БиХ (Фото: parlament.ba)

Парламентарна скупштина БиХ (Фото: parlament.ba)

Бећировић jе на таj начин затражио од посланика да искажу разумевање према Великоj Британиjи, коjа припрема резолуциjу за осуду геноцида у Сребреници. За предлог су гласала 22 посланика, 11 их jе било против, док су четири била суздржана и без довољне ентитетске већине из Републике Српске предлог jе упућен Kолегиjуму Дома на усаглашавање. Бећировић jе критиковао председника Републике Српске Mилорада Додика и председаваjућег Председништва БиХ Mладена Иванића коjи су тражили од СБ да се о тоj резолуциjи не расправља, преноси агенциjа Фена. Бећировић jе предложио да Представнички дом оцени да признање о геноциду представља темељ помирења у БиХ, али и у региону, као и да они коjи буду за данашње закључке, то и потпишу и пошаљу у УН и свима коjе чине напоре да се резолуциjа усвоjи. Посланик Савеза независних социjалдемократа (СНСД) Никола Шпирић jе мишљења да не треба оваквим предлозима нарушавати добросуседске односе, оцењуjући да расправе ове врсте неће допринети напретку становништва и да "узаврелу ситуациjу треба смиривати, а не подгревати".
Прочитајте још:ПЛАГИЈАТ: Нећете веровати одакле су украли композицију за химну БиХ! (ВИДЕО)Извештај из Ватикана: Госпа се није указала у Међугорју!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА