Најновије

Делегација Дeмократске странке Србије и Двери у посети Криму

Већа делегација Демократске странке Србије и покрета Двери током лета, а најкасније на јесен посетиће Крим, јер за "патриотски блок" Крим припада Русији. У делегацији ће свакако бити Санда Рашковић Ивић, председница ДСС, Милан Лапчевић, потпредседник ове странке који је истовремено и председник Одбора за сарадњу са Руском Федерацијом, Бошко Обрадовић из покрета Двери, а вероватно ће у делегацији бити још неки заинтересовани чланови патриотског блока.
Санда Рашковић Ивић (Фото: ДСС)

Санда Рашковић Ивић (Фото: ДСС)

"Тачан датум одласка на Крим знаћемо након посете Алексеја Пушкова, председника спољнополитичког одбора руске Думе и функционера Јединствене Русије, који ће 15. и 16. јуна боравити у Београду. У разговору са њим предочићемо намеру да желимо да посетимо Крим, али ћемо га и замолити да нам помогне у реализацији посете. Очекујемо да ћемо се током боравка на Криму сусрести са најрелевантнијим политичким факторима како бисмо могли да сагледамо право стање", каже за Данас Санда Рашковић Ивић, председница Демократске странке Србије. На питање да ли ће ДСС и Двери тражити и одобрење украјинских власти, Рашковићева каже да не види потребу за тим. "Ми ћемо ићи авионом преко Москве и значи са руске територије ћемо ићи на другу руску територију. У Украјину нећемо залазити", напомиње Рашковић Ивић. Иначе, челници ДСС и Двери о намери да посете Крим и разговарају са тамошњим политичким представницима обавестили су руског амбасадора Александра Чепурина. Руском амбасадору поклонили су енциклопедију српске историје "Катена мунди". Рекли су му да се и из те књиге види да је као што је Крим Русија, исто тако и Косово - Србија.
Прочитајте још:Oбрадовић: Нико ниjе одлучио да Шешељ не буде предат ХагуКОРАК ПО КОРАК: Ово је план за процес промене Устава Републике Србије
Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА