Најновије

Радикали наjавили протест на Видовдан

БEOГРAД - Српска радикална странка наjавила jе за Видовдан, 28. jуна, протестни скуп на Tргу Републике у Београду коjи ће бити, како jе истакнуто на данашњоj конференциjи за медиjе, против "издаjничког прозападног режима".
СРС (Фото: СРС)

СРС (Фото: СРС)

Према речима функционера СРС Немање Шаровића, Видовдан jе прави дан да се искаже неслагање са континуитетом политике од 5. октобра 2000. до данас и на њему ће бити речи о економским и социjалним темама, као и наjвиталниjим интересима грађана Србиjе. Kако jе обjаснио, скуп jе приjављен полициjи у складу са законом и додао да сматра да неће бити проблема око његовог одржавања. Шаровић jе данас додао да СРС наjоштриjе осуђуjе и наjаву отпуштања 9.000 радника из jавног сектора поручивши да то ниjе у складу са прокламованим циљевима Владе Србиjе о заштити државног буџета већ да ће они бити изиграни. "Jасно jе да међу тих 9.000 људи неће бити оних коjи су политички подобни и страначких кадрова примљених у последњих годину дана", рекао jе Шаровић. Oн jе истакао да би, када jе реч о очувању буџета, требало угасити броjне агенциjе, али и прекинути финансирање невладиних организациjа, за коjе jе рекао да раде против Србиjе. Шаровић jе упозорио и да jе европски пут Србиjе погубан и да се листа услова коjа се поставља пред нашу земљу стално продужава. Према његовим речима, од хрватских парламентараца могло се чути да се од Србиjе тражи осуда изjава и потеза лидера СРС Воjислава Шешеља, корекциjа граница на Дунаву, откопавање гробница, већа права хрватске мањине у Србиjи... "На том примеру можете видети да Хрватска, као реално jедна од наjмање значаjних земаља EУ, итекако има велики уцењивачки капацитет када се ради о Србиjи. У ситуациjи смо да докле год Хрватска не буде сагласна са нашим уласком у EУ тог уласка неће бити, а ми осим прихватања уцена не можемо да одговоримо Хрватима ако желимо у EУ", рекао jе Шаровић и позвао српску владу да се окане европског пута.
Прочитајте још:Српски борци на првој линији у Маринки: Тражимо Хрвате, али их нисмо нашли (ВИДЕО)Погледајте уличне борбе у Маринки: Снаге ДНР убациле тенкове у борбу (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА