Најновије

У Србији преко 150 хиљада абортуса годишње

БЕОГРАД - Организатори манифестације „Дани беба“, која је јуче одржана у Ташмајданском парку у Београду, позвали су на смањење броја абортуса и пружање подршке родитељима и родитељству јер се у Србији, према проценама, годишње обави између 150.000 и 200.000 абортуса.
Трудница (Фото: pixabay.com)

Трудница (Фото: pixabay.com)

Скуп је организовало удружење „Сачувајмо бебе“, које је поручило да манифестација треба да укаже на велики број абортуса који се у Србији годишње обаве и утиче да се едукацијом и подршком свим женама, а пре свега будућим мамама, тај број смањи. Идеја скупа је и да се родитељима, кроз системска решења у економији и друштву, пруже услови за нормално и здраво подизање и васпитање деце, јављају београдски медији. Акција је одржана код споменика Десанки Максимовић, где је изведен пригодан културно-уметнички програм и у ваздух пуштено више од 1.500 плавих и розе балона. Организатори се надају да ће манифестација постати традиционална и да ће се одржавати сваке године 6. јуна, а речено је и да је данашњи скуп најава кампање „Сачувајмо бебе“ која такође треба да укаже јавности на број абортуса који се у Србији обаве.
Прочитајте још:КОСОВО: Илустрација онога што чека западну Европу у блиској будућности!НИКО ИМ НЕ МОЖЕ НИШТА: Погледајте шта Шиптари раде изнемоглим мигрантима у Македонији (ВИДЕО)
Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА