Најновије

УНОСНИ ПОСЛОВИ КОСОВСКИХ КАРТЕЛА: Милијарде евра у трговини дрогом!

ПРИШТИНА - Према полицијским проценама, косовска нарко мафија "обрне" десетак милијарди евра годишње, а на европско "тржиште" отпада 65 одсто укупних количина дроге.
Харадинај - "бог и батина" на Косову (Фото: ЈуТјуб)

Харадинај - "бог и батина" на Косову (Фото: ЈуТјуб)

На листи криминалних активности на Космету предњаче лица која се баве продајом наркотика, а предводе их бивше вође такозване ОВК, чије се богатство мери стотинама милиона евра. Полицију забрињава огроман пораст зависника млађих категорија, узраста од 14 до 18 година, које препродавци дрога у условима ниске запослености "лако заводе" - 20.000 лица има статус "зависника". Уз Приштину и Урошевац, дистрибутивни центри постали су Ђаковица и Дечани, за које се све учесталије и у полицијским извештајима користи термин "забрањен град". Наиме, уместо полиције, контролу територија ова два града врше криминални кланови под контролом бивших вођа такозване ОВК, предвођени кланом Рамуша Харадинаја и његовог брата Даута. Клан Харадинај преузима контролу и региона Пећ, који је био под контролом клана Насера Кељмендија. Расте број зависника на Косову Полицијски извјештаји потврђују да број зависника и шверцера дроге у Метохијској котлини из дана у дан расте и да та болест пријети да угрози шире подручје Косова и Балкана. Током прошле године на Космету је заплењено више стотина килограма различитих опојних средстава, а највише на подручју Ђаковице - двадесет килограма хероина, 300 килограма марихуане и око тону других опојних средстава. У истом периоду, само у Ђаковици ухапшена су 282 лица различите животне доби, укључујући и десетак малолетника. Најмлађи зависник има 12 година, а најстарији 54. Путеви којима се пребацује хероин у западну Европу из Авганистана преко Турске, Бугарске и Македоније воде до Урошевца, главне дестинације. Један транзитни пут од Урошевца води преко Призрена, Ђаковице и Пећи до Рожаја, а потом до Сарајева. Овај "транзитни пут" укршта се са "транзитним правцем" којим се преко приморских градова у Албанији и Улциња у Црној Гори снабдева тржиште у Италији.
Прочитајте још:БЛАМ: Џихадисти лажу да их је НАТО бомбардовао током рата у БиХ! (ВИДЕО)„ИЗ КОЛИЈЕВКЕ У ЈАСЕНОВАЦ“: Читуља за 19.429 деце Срба, Јевреја и Рома, која су страдала у Јасеновцу
Извор: Срна/Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА