Најновије

"Резолуција о Сребреници удар на Српску"

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су иницијативе за доношење резолуција о Сребреници у функцији дестабилизације и даљег удаљавања народа у БиХ.
Република Српска (Фото: Фондск.ру)

Република Српска (Фото: Фондск.ру)

Она је рекла и да је резолуција својеврсни удар на Српску. "Сви који су предлагачи таквих резолуција морају да воде рачуна какве ће то прилике или неприлике проузроковати у држави на коју се односе", рекла је Цвијанових, преноси РТРС. Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон потврдио је да Уједињено Краљевство предводи процес израде нацрта резолуције Савета безбедности УН којом ће бити обележено 20 година од злочина у Сребреници, саопштава Амбасада. Додао је да су у Амбасади упознати с извештавањем о том питању које је засновано "на лошој информисаности, да је још у току договор са сарадницима о тачном садржају резолуције, али очекују да ће њоме бити одата почаст жртвама геноцида у Сребреници и свима који су патили на свим странама у рату, као и да ће она охрабрити даљње кораке ка помирењу и бољој будућности за БиХ". Неки БиХ медији су објавили да Велика Британија припрема резолуцију а да су "главне мете" Република Српска и њен председник Милорад Додик, те да се тако прикључује САД и Немачкој које су, како наводе, већ покренуле своје акције за слабљење Српске и Додика. Фергусон, међутим, истиче да је "предлог резолуције, такође, прилика за међународну заједницу да се осврне на лекције из једног од најмрачнијих тренутака у историји Уједињених нација и понови нашу одлучност да се ангажујемо на спречавању геноцида, злочина против хуманости и ратних злочина". РТРС подсећа да би и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало сутра да разматра предлог резолуције о Сребреници, чији су предлагачи посланици из бошњачких странака. Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је ствар парламента БиХ како ће се на сутрашњој седници поставити према резолуцији о Сребреници, подсетивши да је став Српске да не прихвата такву резолуцију.
Прочитајте још:Додик о папи Франциску, о НАТО-у, о Сребреници…Додик: У Сарајеву живи више Кинеза него Срба и Хрвата
Резолуцију о Сребреници недавно је и Народној скупштини Републике Српске поднео потпредседник Српске Рамиз Салкић. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА