Најновије

ДЕМАНТОВАНО: Суспендован епископ нишки Јован - лажна вест!

БЕОГРАД - Свети архијерејски синод Српске православне цркве (СПЦ) суспендовао је епископа нишког Јована (Пурић) због проблема у организацији рада у епархији, пренела је данас агенција Бета, али је СПЦ након што се вест проширила медијима послала деманти истичући да је та информација груба лаж.
Владика Јован (Фото: ЈуТјуб)

Владика Јован (Фото: ЈуТјуб)

Разна гласила, попут „Информера”, „Курира” и сличних, преносе вест агенције „Бета”, која се, по устаљеном обичају, позива на „информације из врха СПЦ”, да је Епископ нишки Јован суспендован одлуком Светог Синода, „својеврсне владе унутар Цркве” (!), и да ће га до следећег заседања Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве „мењати” (српски би се рекло замењивати) Епископ рашко-призренски Теодосије, наводи се у саопштењу СПЦ. Ово је груба дезинформација. Епископ нишки Јован није суспендован него је, по уобичајеној процедури, добио привремено одсуство из Епархије нишке ради лечења, и то не до идућег заседања Сабора него до идућег заседања Светог Синода у другој половини августа. У пракси Српске Православне Цркве одсуство епископима на период дужи од кратких одсуствовања од неколико дана не даје Свети Синод него Патријарх. Он одобрава и предлог о замењивању (нипошто „мењању”!) епископа који одсуствује. Тако је било и у овом случају. И то је све, кажу у СПЦ. Ако ово не знају новинари, требало је да зна њихов информатор, ма ко он био. Духовно и морално, он је неупоредиво гори од њих. Какво ће бити здравствено стање Епископа нишког после садашње фазе лечења, остаје да се види. Хришћани се моле да оно буде добро, боље или најбоље, а нељуди злурадо чекају да се погорша. Деманти је потписао епископ бачки Иринеј, портпарол Српске Православне Цркве.
Прочитајте још:ПРИЧА КОЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА СРБИЈУ: Мајка их држала заточене у кући, ослобођени тек након њене смрти! (ВИДЕО)ЦЕСИД: Срби све више против ЕУ и НАТО
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА