Најновије

ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС: Алексис Ципрас пристао на услове ЕУ

АТИНА - Грчки премијер Алексис Ципрас спреман је да усвоји готово све предлоге међународних кредитора изнете протеклог викенда, што је потврдио у писму чији је садржај објавио Фајненшел тајмс.
Ципрас (Фото: Јутјуб)

Ципрас (Фото: Јутјуб)

Ципрас је навео да ће Атина прихватити све предлоге за реформу система ПДВ, али је захтевао да остане на снази посебан попуст од 30 одсто за територију острва. Он такође тражи да померање границе за одлазак у пензију на 67 година почне да се примењује тек од октобра 2022, а не одмах, како то захтевају кредитори. Такође је тражи да специјални "зајам солидарности" за сиромашне пензионере буде продужен до 2019, што је дужи период од оног који траже кредитори.Ципрасово писмо на две стране, послато у Међународни монетарни фонд, Европску комисију и Европску централну банку, могло би да послужи као основа за добијање новог пакета помоћи у наредном периоду. Министри финансија еврозоне састаће се током поподнева, како би расправљали о новом предлогу из Атине.
Прочитајте још:Да ли у евро пуца Ципрас или МеркеловаОВО ЋЕ БОЛЕТИ СВЕТСКУ БАНКУ! Кина дала зелено светло за БРИКС банку
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА