Најновије

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Сирће уклања боре, акне и пеге!

Главна предност једног од најбољих природних козметичких састојака је у томе што је јефтино и лако доступно.
Сирће уклања боре, акне и пеге! (Фото: pixabay.com)

Сирће уклања боре, акне и пеге! (Фото: pixabay.com)

Сирће, веровали или не, није корисно само у кухињи, већ је један од најбољих природних козметичких састојака који нам је на располагању. Уз то, сирће је јефтино и лако доступно. Употреба сирћета на вашем лицу је сигурна, с обзиром да је то природни производ. Међутим, ако желите најбоље резултате, мораћете да га користите на прави начин.

Едстринџент

Један од најпознатијих козметичких предности сирћета је да је оно изврстан едстринџент. Сирће је природни едстринџент који помаже у затварању пора. Након чишћења лица, нежно га обришите туфером умоченим у јабуково сирће.

Уклања осунчани тен

Сирће је такође познато као средство које уклања осунчани тен. Има моћ лимунске киселине, па због тога помаже у уклањању боје. Након што се вратите са сунчања, умочите вату у сирће и обришите лице. Можете додати мало сока од парадајза у сирће како би ово средство било што делотворније.

Лечи акне

Сирће је дефинитивно чистач. Једна од главних користи сирћета на лицу је да лечи акне. С обзиром на то да је сирће цитрус по природи, има способност да убије заразне бактерије на кожи. Помешајте сирће са уљем сандаловине и ставите на лице. Ова маска са сирћетом је изузетно делотворна за лечење акни и ожиљака.

Анти-ејџинг

Употреба сирћета на лицу такође има нека анти-ејџинг својства. Сирће може успорити старење коже. Помешајте мед и сирће и намажите на ваше лице. Држите 10 минута и исперите млаком водом. То спречава појаву бора и старачких пега.
Прочитајте још:Како се наспавати када су врућине неподношљиве?Због ових разлога би требало да престанете да једете бели хлеб
Извор: Cafe.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА