Најновије

РОДИТЕЉИ, ПАЖЊА: Зашто и како су видео игре добре?!

Судећи по истраживању стручњака са Универзитета у Рочестеру, време проведено испред рачунара са видео играма није изгубљено, нити овај вид активности на играча делују деструктивно. С обзиром на то да захтевају пуну активност играча и доношење одлука о поступцима великом брзином, дешава се нешто потпуно супротно. Видео игре, тврде истраживачи из Рочестера, позитивно утичу на менталне способности чак и у озбиљним животним околностима.
Умерено је наравно здраво (Фото: Pixabay)

Умерено је наравно здраво (Фото: Pixabay)

У истраживању које су обавили са више експеримената, учествовале су две групе испитаника, од којих је једна укључена у рад са видеоиграма, док је друга била само посматрач. У једном експерименту обе групе су посматрале скуп тачака на екрану и одговарале, у којем правцу се креће која тачка. У другом огледу одређивали су из ког смера допире звук. Показало се да су играчи видеоигара доносили одлуке брже и тачније. На основу добијених резултата стручњаци су закључили да су видеоиграчи бољи, јер се ради о ситуацијама које се једном јављају, а никада не понављају, због чега, у ходу, баш као и у животу, треба доносити прецизне и брзе одлуке.
Прочитајте још:СЕКС У ИНТЕРНЕТ КАФЕУ: Она јаше, он игра игрицу (ВИДЕО 18+)Српски духовник Тадеј нам је завештао рецепт за лечење рака: Ово су његове речи, добро их запамтите
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА