Најновије

ВУЧИЋ ИЗВИЖДАН: Муслимани извиждали Вучића, а аплаудирали Клинтону и Олбрајтовој!

ПОТОЧАРИ - Председник Владе Србије Александар Вучић допутовао је у Поточаре како би у Меморијалном центру одао пошту сребреничким жртвама.
Вучић у Поточарима (Фото: ЈуТјуб)

Вучић у Поточарима (Фото: ЈуТјуб)

Мајке Сребенице су премијеру Вучићу пожелеле добродошлицу, а једна од њих Хатиџе Мехмедовић му је на ревер окачила Сребренички цвет али пре тога је извиждан од стране окупљеног муслиманског народа. Премијер Вучић се затим уписао у Књигу жалости. Медији у БиХ преносе поруку премијера уочи доласка у Сребреницу у којој је он казао да Србија јасно и недвосмислено осуђује ужасни злочин у Сребреници, да његова рука помирења остаје пружена без икакве политике и да Влада Србије жели заједнички живот са Бошњацима. Премијер Србије Александар Вучић стигао је јутрос у Меморијални центар Поточари, где се данас обележава 20 година од тешког ратног злочина над муслиманским становништвом у Сребреници. Вучић је у Меморијалној сали обишао изложбу "Сребреница– Поточари – 1995. – 2015.", где се, у присуству највећег броја медија, уписао у књигу жалости.
Прочитајте још:Генерал Ратко Младић у Сребреници: Је#о те Бог смотана! (ВИДЕО)ЕКСКЛУЗИВНО: Хапшење радикала Дамјановића на „сребреничком перформансу“ у Београду! (ФОТО)
Приликом уласка у салу мајке страдалих у Сребреници су се руковале и изљубиле са српским премијером. Истовремено поједини окупљени грађани су му звиждали и добацивали. Српски премијер требало би после тога да присуствује обраћању 17 говорника током свечаног дела комеморације, након које ће бити сахрањени посмртни остаци 136 сребреничких жртава идентификованих у последњих годину дана. Обележавању годишњице у Меморијалном центру Поточари присуствује велики број страних делегација и званичника, укључујући и премијера Србије Александра Вучића, али и председника Словеније Борута Пахора, бившег америчког председника Била Клинтона, хрватску председницу Колинду Грабар Китаровић, и многе друге. Премијер је дочекан звиждуцима и повицима масе окупљеног народа, али ситуација није било толико драматочна због високих степена мера безбедности. Премијер није давао изјаве пре почетка комеморације, као што је и предвиђено. Нешто пре премијера Вучића стугла је и председница Колинда Грабар Китаровић, као и пФилип Вујановић из ЦГ. Како јавља репортер „Блица“, долазак Била Клинтона и Мадлен Олбрајт дочекан је аплаузом. Извор: Танјуг / Блиц / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА