Најновије

Додик дирнут реакцијом мајки Сребренице

БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да га је посебно дирнула реакција мајки Сребренице које су осудиле напад на премијера Србије Алаксандра Вучића у Поточарима.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Захваљујући за такво реаговање Додик је навео да је то прави одговор. "На крају њихов бол који су доживеле не може да замени никаква квалификација тог догађаја. Оне су изгубиле најмилије као и многе друге мајке, браћа, сестре... на свим странама на којима су страдали у рату", рекао је Додик у изјави новинарима у Бањалуци, преноси Фена. Ратна дешавања у Сребреници председник РС назвао је „огромним злочином према бошњачком народу". Међутим, навео је да удружења мајки Сребренице не треба да улазе у политичка питања, већ да остану у ономе што се односи на поштовање њихових страдалих у рату. Он је поново подсетио да је једна од мајки из Сребренице у суботу молила Била Клинтона "да им направи државу" и рекао да је то неприхватљиво. Оценио је да је Вучић отишао у Сребреницу и практично показао како он види политику помирења и тако је његово присуство требало да буде схваћено. "Међутим, догодило се насиље с веома опасних намерама оних који су то организовали". "Да није било адекватне реакције из обезбеђења, који су махом били из Специјалне једнице МУПРС-а, очигледно да би линч и стампедо који је кренуо на Вучића, могао да има далекосежне последнице, само да се закаснило с његовом евакуацијом", указао је Додик. На питање колико су нарушени српско-бошњачки односи након овог случаја, он је додао да се мора разговарати и да је то једино решење. "БиХ можемо да направимо само као заједничку земљу, довољно комотну за све и она не сме да буде организована ни за један народ ексклузивно. Ако будемо способни да то урадимо можемо превазићи проблеме", додао је он. Додик је данас присуствовао слави "Изворне Српске демократске странке", коју су, како кажу, поново активирали незадовољни садашњом политиком СДС-а и Младена Босића. На слави је, између осталих, био и хашки осуђеник Момчило Крајишник, а Додик је своје присуство скупу образложио тиме да је с њима био у првом сазиву парламента РС-а.
Прочитајте још:Евакуација тржног центра у Бијељини због дојаве о бомби!КРВАВИ ПЕТРОВДАН БЕЗ КАЗНЕ: Годишњица страдања српских цивила и војника у Сребреници и БратунцуДодик: Напад на Вучића је напад на српски народ
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА